Fındık Lahmacun

Kastamonu – Kuzeykent Fındık Lahamcun

Açıklama

Fındık lahmacun, Türk mutfağına özgü bir lahmacun çeşididir. Fındık lahmacun, hamurun içerisinde kullanılan unun bir kısmının yerine çiğ fındık unu kullanılarak hazırlanır. Bu sayede fındık lahmacun, diğer lahmacunlara göre daha hafif ve farklı bir lezzete sahiptir. Fındık lahmacunun iç malzemesi, diğer lahmacunlar gibi kıyma, soğan, domates, biber, sarımsak, maydanoz gibi malzemelerdir. Ancak baharat seçimi ve miktarı farklılık gösterebilir. Fındık lahmacun, genellikle limon, maydanoz, marul ve domatesle birlikte servis edilir. Fındık lahmacun, özellikle Gaziantep bölgesinde yaygın bir şekilde tüketilir ve yöresel bir lezzettir.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Fındık Lahmacun” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir