Kıymalı Pide

Kastamonu – Kuzeykent Kıymalı Pide

Açıklama

Kıymalı pide, Türk mutfağına özgü bir yemektir ve pide çeşitlerinden biridir. Kıymalı pide, mayalı hamurun üzerine kıyma, soğan, domates, biber, baharatlar gibi malzemelerin konulması ile hazırlanır. Daha sonra pide fırınında pişirilir. Kıymalı pide, çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Bazı yerlerde kıymalı pideye sadece kıyma, soğan ve baharatlar eklenirken bazı yerlerde domates, biber gibi malzemeler de eklenir. Kıymalı pide, genellikle limon, maydanoz, sumaklı soğan gibi malzemelerle birlikte servis edilir. Kıymalı pide, Türkiye’nin her bölgesinde tüketilen bir lezzettir ve özellikle Kahramanmaraş, Adana, Antep gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde daha popülerdir. Ayrıca Türk mutfağında çeşitli pide çeşitleri bulunmaktadır ve kıymalı pide bu çeşitlerden sadece bir tanesidir.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Kıymalı Pide” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir