Lahmacun, Orta Doğu, Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa mutfağına ait popüler bir yemektir. Genellikle ince hamurun üzerine kıymalı harç sürülerek fırında pişirilir. Lahmacun, Türk mutfağında en yaygın olarak tüketilen yemeklerden biridir.
Lahmacun, kıyma, soğan, domates, biber ve baharatlar gibi malzemelerin karışımından oluşan bir harçla hazırlanır. Hazırlanan harç, ince açılmış hamurun üzerine sürülür ve fırında pişirilir. Lahmacun, genellikle yeşilliklerle ve limon dilimleriyle servis edilir.
Lahmacun, Türkiye’de çoğunlukla kahvaltıda ya da atıştırmalık olarak tüketilir, ancak ana yemek olarak da servis edilebilir. Ayrıca, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde de yaygın olarak tüketilir.